07:31 | 05 Юли 2020г.

Свлачище се активирало в района на жп линия в Перник

Добавено: Петък, 05 Март 2010г | гледана: 809 пъти.

Свлачище се активирало при жп линия в направление Перник – Волуяк, минаваща край квартал “Рудничар” в Перник. Има опасност около 400 куб. метра земна маса да се свлекат. Това съобщи кметът на общината Росица Янакиева.


Свлачището се е раздвижило заради снеготопенето и падналите дъждове. До жп линията има и друга, която обслужва “Мини Перник открит въгледобив”. Има реална опасност релсите да бъдат потрупани с пръст. Заради това движението на товарните и пътнически влакове е ограничено до минимална скорост. Свлачището ще се наблюдава непрекъснато. Очаква се тази нощ земята да замръзне, за да може утре да влезе техника и да започне деликатно изгребване на пръстта отдолу нагоре.


След предписани мерки от страна на „Геозащита”, ще се предприемат съвместни действия между Община Перник и “Мини Перник открит въгледобив” за спешно укрепване на участъка с раздвижените земни маси. Представители на местния клон на ЧЕЗ “Електроразпределение” местят електрически стълб, който е поддал и е тръгнал да пада.


На мястото на активиралото се свлачище са били представители на община Перник, Гражданската защита, Геозащита, БДЖ, Електроразпределение и “Мини Перник открит въгледобив”.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble