09:26 | 10 Юли 2020г.

43-годишен перничанин ще бъде обвинен в убийството на възрастна жена

Добавено: Понеделник, 31 Август 2009г | гледана: 608 пъти.
43-годишен перничанин ще бъде обвинен в убийството на възрастна жена. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов, предаде радио ‘‘Фокус’’ - Пирин. Мъжът е задържан за 24 ч. в ареста на полицията.
Вчера, около 9:15 ч. екип на Центъра за спешна медицинска помощ е констатирал смъртта на 73-годишната Т.С., живуща на улица “Пирдоп” в областния град. При направения оглед на местопрестъплението от служители на ОД на МВР и съдебен лекар, са установени следи от насилие по трупа на починалата – множество травматични увреждания. Жената е закарана в съдебна медицина за аутопсия.
В резултат на предприетите действия по изясняване на случая за броени часове е установен и задържан извършителят на убийството. Това е 43-годишният А.И., племенник на бабата, който е сигнализирал в бърза помощ за случая. Събрани са достатъчно доказателства, уличаващи роднината в извършеното престъпление.
Мъжът е с богато криминално досие. Извършител е на кражби, нанасяне на средна телесна повреда и закана за убийство. Последно е бил с наказание “пробация” за година и половина, но поради неявяване при пробационен служител е направено искане пред прокуратурата за издирването му.
Предстои днес да му бъде поискано постоянно задържане под стража.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble