23:05 | 04 Авг 2020г.

„Миньор” Перник започна с победа, като гост

Добавено: Понеделник, 10 Август 2009г | гледана: 442 пъти.
Отборът на „Миньор” Перник започна с победа участието си в "А" група, след като надигра с 1:0 „Пирин” от Благоевград в Симитли вчера. Единствения гол отбеляза Горан Янкович в 44-ата минута. Миньорци доминираха през по-голямата част от мача и създадоха доста повече положения. В края на мача символичните домакини натиснаха в опит да изравнят, но спечелиха само червен картон за бранителя на "чуковете" Цветков.
Мача се игра в Симитли, поради ремонт на стадиона в Благоевград.Наставникът на Миньор Перник Тони Велков заяви, че е напълно доволен от играта на своя тим:

„Като за първи мач мисля, че отборите се постараха и качеството на игра не беше лошо. Лично мен ме задоволява. Всеки отбор има върху какво да работи. Ние много добре знаем това и този резултат не може да не ни харесва, след като е в наша полза. Действително обаче пропускаме много положения. Ще се постараем, набирайки скорост в шампионата да изчистваме някои неща, едното от които е да бележим повече.”

„Очаквах повече от Пирин, тъй като знам традициите и никога не ги подценявам. Традициите са Пирин да играе много успешно срещу Миньор или по точно Миньор да играе неубедително срещу Пирин. Така че тази победа на старта на първенството става още по ценна за нас.”

„Все пак днес напрежението в нашия тим беше малко в повече, тъй като това беше първия ни мач, но с течение на шампионата ще изчистваме тези неща. Искам от отбора да се хвърля за победа във всеки мач.”
Днес перничаните Кристиян Христов и Румен Божидаров-фенове на Миньор, бяха осъдени ефективно от благоевградския магистрат Екатерина Николова.
Румен Божидаров ще лежи 10 денонощия в полицейския арест. Непълнолетният му съгражданин Кристиян Христов бе лишен от свобода за 5 дни, реши съдия Николова.
Двамата младежи бяха задържани снощи след футболната среща между отборите на Пирин Благоевград и Миньор Перник, играла се на стадиона в град Симитли.
Срещу Румен и Кристиян свиделстваха в съдебната зала днес дузина полицейски служители от Благоевград, охранявали спортното мероприятие, срещу които фенове от агитката на пернишкия клуб хвърляли камъни и други предмети.

Румен Божидаров ударил с голям камък служителя на реда Валери Чапкънов, псувал го и го обиждал с нецензурни думи. "Добре, че като видях летящия към мен камък, успях да се предпазя, иначе щеше да ме удари по главата", каза пострадалият полицай Валери Чапкънов. В крайна сметка ударът бил само по рамото му.

Пред съда Румен призна, че е псувал униформения Чапкънов, но отрече, че е хвърлял по него каквито и да е предмети. Румен Божидаров е служител в частна охранителна фирма в Перник. Той бе лишен от съда и да посещава спортни мероприятия в рамките на една година.

Непълнолетният Кристиян Христов заяви пред съдия Николова, че наистина е говорил нецензурни думи по адрес на органите на реда, призна дори, че е показал "среден пръст" на един от полицаите. Съдът забрани и на него да ходи на мачове една година.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble