21:23 | 12 Юли 2020г.

Пътните ремонти край Владая продължават до края на септември

Добавено: Понеделник, 03 Август 2009г | гледана: 483 пъти.
Заради ремонта и интензивния трафик и вчера входът на София бе блокиран. В 18 часа задръстването по шосето достигна 10 км. Хилядите българи, прибиращи се от Сандански и Гърция, се движеха с 10 км/ч. Така за втори пореден ден разстоянието от Владая до бул. "Цар Борис III" се взимаше за час в най-добрия случай. За да следи редът на пътя, вчера на място бе шефът на Столичния КАТ Ваньо Стоевски. Той обясни, че през целия ден катаджиите са отклонявали тировете през Дупница и Самоков, а леките автомобили - през Мало Бучино или Бистрица. Въпреки това обаче няколко леки катастрофи причиниха още по-голямо задръстване.


След приключването на ремонта в едната лента започва подмяна на настилката в другото платно, а след това и по други участъци в района около "Владая", каза Стоевски. Той добави, че според предварителния план окончателно ремонтните трябва да приключат до края на септември. Той призова шофьорите да бъдат толерантни към служителите на КАТ, да не им отправят неприлични жестове и обръщения, каквито случаи е имало.


До 20 дни ще продължи ремонтът на пътя Перник - София през Големо Бучино. Това съобщи кметът на Перник Росица Янакиева.
Пътят е общински, но общината няма средства да го ремонтира, посочи Янакиева. По думите й настилката е в много лошо състояние. Заради временната организация на движението е преустановен ремонтът на вътрешноградската магистрала в Перник.


Пътният участък Княжево - Владая - Драгичево е един от най-натоварените и опасните в страната, според специалистите. Проектът предвижда освен ремонт на съществуващото трасе пътят да бъде разширен. Третата лента е предвидена за реверсивно движение - тя ще се ползва от водачите и в двете посоки, според натовареността на трафика. Със завършването на проекта в края на септември ще се решат и проблемите с отводняването и свлачищата по трасето, заради които редовно се образуваха километрични колони от автомобили.
Едновременно с рехабилитацията на 11-те километра от Княжево до Драгичево фирмата "Булстрой инженеринг" и подизпълнителят ИСА София ремонтират и трасето от Мало Бучино през Голямо Бучино до магистрала "Люлин" и първите 5 готови километра от нея. На 17 август, когато се очаква да бъде готов и свързващият пътен възел, ще бъде облекчен и трафикът между столицата и Перник. По сегашното трасе ще се движат автомобилите в едната посока, а през Мало и Голямо Бучино - в обратната.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble