19:27 | 21 Май 2018г.

Започва кампанията за прием след завършен 7 клас и основно образование

Добавено: Вторник, 26 Май 2009г | гледана: 1 пъти.
Започва кампанията за прием на ученици в гимназиите след завършен 7-ми клас и основно образование. Това съобщиха от Регионалния инспекторат по образование /РИО/ в Перник, предаде радио „Фокус Пирин”.
Кандидатите ще подават документите си от утре до 2 юни в Междуучилищния център по трудово обучение в сградата на ОУ „Св. Иван Рилски”. 14 паралелки в общинските профилирани гимназии в Перник ще приемат след завършен 7-ми клас. След завършено основно образование, учениците могат да кандидатстват в 8 паралелки от общинските училища. В държавните училища и професионалните гимназии е обявен прием в 14 паралелки след завършен 7-ми клас и в 29 паралелки след завършено 8-ми клас.
Професионалната гимназия по селско стопанство в Брезник е обявила прием за една паралелка със задочно обучение след завършено основно образование. В 9-то основно училище ще се приемат деца след завършен 6-ти клас за придобиване на първа степен професионална квалификация. Ще бъде реализиран приеме и за една паралелка в помощното училище.

4 лева е таксата за участие в един конкурсен изпит и тя се внася по банков път. За полагане на изпит за проверка на творческите способности ще се плаща по 6 лева.
Коментари
Автор: CaseyEmpaw
wh0cd160323 Purchase Cialis
Добавено: 10.04.2017
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble