22:44 | 14 Юли 2020г.

Финансов съветник от Перник на съд

Добавено: Вторник, 31 Март 2009г | гледана: 696 пъти.
Финансовият съветник Андрей Андреев от Перник е изправен на съд за извършено престъпление по чл.212 ал.1 от НК. Това съобщи говорителят на пернишката прокуратура Михаил Алексов.

На 13 март 2007 г. Андреев сключил граждански договор с "Изи Асет Мениджмънт" АД - София. Той се задължил да рекламира продукта на дружеството, както и да набира клиенти на територията на Перник за отпускане на кредити. Андреев приел да изпълнява функциите на финансов съветник и кредитен консултант в регионалния офис на фирмата в Перник, съобщи БТА.

За периода от 12 април до 10 септември 2007г. Андреев изтеглил чрез фалшифициране на документи три кредита на чуждо име. Той прибирал личните документи на кредитоискателите, внасял ги в Кредитния съвет и вземал парите вместо тях. На кандидатстващите за заем казвал, че не са одобрени. По този начин той взел неправомерно 1950 лв.

Измамата е доказана с графологична експертиза. Андреев ще отговаря пред Темида за съставяне на документ с невярно съдържание с цел лично облагодетелстване.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble