21:56 | 13 Юли 2020г.

Четвъртокласниците от Перник рецитираха “Аз съм българче”

Добавено: Събота, 28 Февруари 2009г | гледана: 716 пъти.
Всички четвъртокласници от основните училища в Перник днес рецитираха стихотворението „Аз съм българче” на Иван Вазов. Инициативата за урока по родолюбие бе подета от общинската управа и е посветена на националния празник на България - 3 март. Оттам подариха на четвъртокласниците 800 книжки с избрани творби на Иван Вазов.
Кметът Росица Янакиева участва в патриотичното четене заедно с учениците от 7-мо основно училище „Георги Сава Раковски”. По този начин тя се върна към детските си години, тъй като е възпитаник на същото училище.
Четвъртокласниците бяха подготвили исторически разказ за бележитата дата и за събитията, свързани с Освобождението на България. Всички заедно изслушаха националния химн, след което кметът разгледа училището и подобренията в сградата, които са направени през тази година.
Педагозите споделиха, че за първи път тази година в класните стаи е топло. Това стана възможно след ремонта, извършен през лятото. Всички стари прозорци са подменени, а в стаите са сложени нови чинове. Вече се мисли за цялостно саниране на училището, за да бъдат намалени още стопанските разходи, свързани с енергоспестяване.
Росица Янакиева твърдо обеща, че ще бъде намерен начин да се ремонтира и оградата на школския двор.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble