05:57 | 11 Авг 2020г.

Експолицай пак пред съда за убийството на Ники Пора

Добавено: Петък, 16 Януари 2009г | гледана: 541 пъти.
Пернишкият окръжен съд поднови делото за убийството на Николай Александров - Ники Пора, станал известен със 17-те опита да сложи край на живота си.

Софийският апелативен съд върна делото за ново разглеждане заради процесуални нарушения по време на първия процес - не е обяснено от съдебния състав на родителите на Ники Пора, че имат право да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци, съобщи БТА.

Обвиняем по делото е 62-годишният бивш полицай Евстати Панев, роднина на убития. Той простреля Пора със законно притежаван пистолет "Макаров" в района на бензиностанция "Лукойл" на ул. "Граово" на 21 октомври 2007 година в Перник. Два дни по-късно Александров почина. Тогава и майката на Александров - Агна бе ранена в ръката.

На първия процес Панев бе оправдан за деянието си, защото според магистратите то е било извършено в условията на неизбежна отбрана. Извършителят получи наказание пробация за една година. Днес родителите на Александров бяха конституирани като частни ищци. Те поискаха 220 000 лв. кръвнина. Делото ще продължи на 5 март.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble