05:50 | 07 Юли 2020г.

Радомирци на съд за групово изнасилване

Добавено: Сряда, 28 Февруари 2007г | гледана: 1507 пъти.
Пернишкият окръжен съд вчера даде ход на дело за групово изнасилване, извършено по брутален начин от четирима младежи. Обвиняеми по делото са Мариан Такев, на 24 г., Кристиян Иванов, на 22 г., Методи Павлов, на 21 г., и Велизар Радославов, на 22 г., от Радомир. Четиримата в нощта на 5 срещу 6 март 2004 г. са отвлекли и противозаконно лишили от свобода, след което брутално са изнасилили и блудствали с 34-годишната А. В. от дискотека, намираща се в читалищната сграда в село Ярджиловци.

Жената била сама в дискотеката, където срещнала младежите. Още там Методи я ударил с юмрук, а след това четиримата с ритници и бой я замъкнали в бунгало на стария язовир на селото. По пътя я малтретирали и въпреки виковете й за помощ никой не се притекъл.
В бунгалото четиримата я съблекли, изнасилвали и я принуждавали на изпълнява извратените им желания, твърди потърпевшата пред съдебния състав. Чак към 3,30 ч трима от тях я изпратили до дома на баба й, при която била на гости, и я заплашили да мълчи. А.В. внесе пред съдебния състав молба за присъединяване като частен обвинител и предяви граждански иск към насилниците в общ размер от 40 000 лв., която бе уважена от съда.

Прокурорът по делото повдигна обвинения срещу четиримата за изнасилване, отвличане и противозаконно лишаване от свобода и за блудство. И трите обвинения са много тежки и предвиждат големи по размер наказания.

На заседанието бяха разпитани вещите лица, които представиха експертизи за нанесените травми на потърпевшата, психолого-психиатрична експертиза и дактилоскопска експертиза. Съдът разпита свидетели по делото, които потвърдиха, че на посочената дата обвиняемите и потърпевшата са били в дискотеката и че са пили бира. Един от свидетелите - охранител на язовира, заяви, че в бунгалото е имало разхвърляни бутилки от алкохол и единият от обвиняемите е спял на сутринта вътре. Съдът допусна за следващото заседание за разпит майката и брата на потърпевшата, един свидетел на защитата и неявило се вещо лице.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble