05:13 | 07 Юли 2020г.

Няма доказателства за пране на пари от САПАРД, реши Софийският апелативен съд

Добавено: Сряда, 28 Февруари 2007г | гледана: 714 пъти.
Софийският апелативен съд реши, че няма обосновано предположение за участието на Марио Николов, Мариана Николова, Людмил Стойков и Иван Иванов в организирана престъпна група, както и че няма доказателства на този етап от делото за пране на пари. Така единственото обвинение срещу семейство Николови остава създаването на документи с невярно съдържание.
Доказателства за това според съда са протоколи за оглед, договори, подписани от Николова за безвъзмездна финансова помощ от програма САПАРД, както и установяването на нефункционираща производствена линия в едно от предприятията. За Николов доказателствата за извършването на документна измама са фактури, съставени от него, свидетелски показания, протоколи за изземване, както и установяване на несъответствия на машините и липса на части от съоръженията.
Николов бе оставен в ареста заради опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдът взе предвид психическа консултация на малолетното дете на Николови, която показа, че детето е под стрес заради задържането на двамата си родители. Поради тази причина Николова бе пусната под парична гаранция.
Людмил Стойков пък заяви пред съда, че няма нищо общо със случая.
“Искрено се надявам, че се намирам в български, а не в либийски съд”, каза Стойков преди произнасянето на решението на съда.
Коментари
Автор: Butterfly
Action requires kndelwoge, and now I can act! http://nqwbdygiow.com [url=http://dlsohnzza.com]dlsohnzza[/url] [link=http://gqntpavdzs.com]gqntpavdzs[/link]
Добавено: 18.09.2013
Автор: Erwin
Tha'ts going to make things a lot easier from here on out.
Добавено: 16.09.2013
Автор: Omar
I read your post and wieshd I was good enough to write it
Добавено: 16.09.2013
Автор: Puji
I don't know who you wrote this for but you helped a brotehr out.
Добавено: 15.09.2013
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble