19:04 | 23 Яну 2020г.

Пътеводител на мъжа в света на парфюмите

Добавено: Четвъртък, 12 Септември 2019г | гледана: 311 пъти.

 За много мъже парфюмът е не добре позната територия. Много господа си купуват аромати на сляпо и не винаги преглеждат тяхното предназначение и състав. Ако обаче сте решили да разберете повече за науката на ароматите, ще ви помогнем в това начинание, като ви насочим какви мъжки маркови парфюми да си търсите в магазина следващия път.Eau de какво?


Обучени сме да мислим, че парфюмът е за жени, а одеколонът е за мъже, но това е само въпрос на маркетинг. В крайна сметка, миризмата е това, което ще определи кой аромат да стане ваш подпис. Има пет нива на концентрация, всички отпечатани на етикета, които определят колко дълго ще ухае аромата.


Парфюм: 20-30 процента аромат. На английски език това е екстракт от парфюм. Това е най-високата концентрация (останалото е алкохол и вода), а също и най-скъпият. Едно малко впръскване може да продължи да ухае до 24 часа.


Eau de Parfum: 15-20 процента аромат. Използва се за описание на продукти за мъже и жени. Това е най-често срещаният продукт и най-вероятно е това, което ще си купувате. Той ще трае от 5 до 8 часа.


 Eau de Toilette: 5-15 процента аромат. Това е лек спрей с парфюмния екстракт, разтворен в алкохол. По-евтин е от парфюм и обикновено трае само няколко часа.


 Eau de Cologne (одеколон): 2-5 процента. По принцип това е парфюм с цитрусови плодове, пуснат в Кьолн, Германия, през 1709 г. През 20-ти век парфюмерийните компании започват да предлагат по-евтини, разредени версии на съществуващите си аромати и да ги наричат одеколон. Ниската ценова точка се харесва на мъжете и днес, но, разбира се, одеколонът се превърна в обобщаващ термин за ароматите, носени от представителите на силния пол.


 Eau Fraiche: 1-3 процента. Рядко виждан на пазара, този аромат е малко повече от ароматизирана вода.


 Как работят ароматите?


 Ароматът не е само една миризма. Някои аромати се развиват повече от други.


 Точно по тази причина никога не трябва просто да впръскате някаква течност върху хартия, да я помиришете и да купите. Не можете да прецените аромата по първото си впечатление. Ето какво ще забележите, ако му отделите време: Горна нотка: Това е, което мирише при нанасяне. То ще изчезне първо, след няколко часа.


 Горната нотка съдържа по-леки съставки, обикновено цитруси като бергамот, флорални като лавандула и ароматни като анасон.


 Средна нотка: Тя се появява, след като горната нотка се изпари и се задържа в продължение на 3 до 5 часа. Нарича се още „сърдечната“ нотка, защото това всъщност е основната тема на аромата. Тук вече можете да очаквате по-тежки флорални съставки като жасмин, плодове като круша, зелени съставки като трева и подправки като канела.


 Основна нотка: Този основен аромат се развива последно и се задържа върху кожата ви най-дълго - от 5 до 10 часа. Базовата нотка е съставена от богати съставки като сандалово дърво, ветивер, тютюн и мускус.


 Как да купувате парфюми?


 Ароматите реагират различно на различната химия на тялото, така че това, което мирише добре на някой друг, няма да мирише по същия начин върху вас. За да купите правилния аромат, всъщност ще трябва да го поносите.


 Отидете в близкия магазин и използвайте тестерите. Можете да носите четири вида – на лявата китка, дясната китка, левия лакът и десния лакът. Запомнете кой парфюм къде сте напръскали и след това проследявайте как се развива всеки един от тях в течение на жизнения му цикъл. Харесването на горната нотка не означава непременно, че ще харесате и средните, и базовите бележки. 


Надяваме се да сме ви били полезни, скъпи господа, с нашия кратък, но много полезен пътеводител с нещата, които трябва да знаете за парфюмите. След като сте прочели нашите съвети, вече без съмнение можете да направите информиран избор и да ухаете така, че всички около вас да запомнят аромата ви! За избор на добър мъжки марков парфюм, може да проверите тук https://fragrances.bg/mens-fragrance

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble