21:15 | 19 Окт 2019г.

Пестете питейната вода!

Добавено: Вторник, 02 Юли 2019г | гледана: 278 пъти.

  Заради настъпилите горещини кметът на Перник д-р Вяра Церовска призова жителите на общината за пестене на питейната вода. Това стана по време на регулярната месечна среща с кметовете на населени места.


 „Трябва да се съобразяваме със сезоните, с възможностите и даденостите, които имаме.Обръщам се към всички жители, собственици на фирми, предприятия и автоборси да бъде ограничено миенето на автомобили, дворове и поливането на градини“, апелира кметът и посочи, че в тази връзка има специално издадена от нея заповед.


 „Аварии има, разбира се, че трябва да се отстраняват. Проследили сме как се запълват резервоарите, как се ползват, какъв е разходът в различните сезони,голяма част от водата отива за нерегламентирано ползване. Всички заедно трябва да положим усилия и да бъдем по-пестеливи при ползването на питейна вода“, допълни Вяра Церовска.


 По време на срещата кметовете на населени места поставиха и други въпроси, един от тях беше свързан с липсата на кофи за боклук. В отговор кметът заяви, че обществената поръчка е приключила и съвсем скоро по населените места ще бъдат разпределени необходимите кофи

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble