22:13 | 12 Юли 2020г.

Седмина се изправят пред правосъдието в Перник

Добавено: Вторник, 04 Юни 2019г | гледана: 109 пъти.

  Трима непълнолетни и 19-годишен ще отговарят за кражба. Престъплението е извършено в края на месец декември миналата година, когато на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град тийнейджърите разбили прозорец на сграда и откраднали 7 алуминиеви джанти на обща стойност малко под 600 лева. Двама 15-годишни, един на 16 и 19-годишен са привлечени като обвиняеми. 16-годишният е криминално проявен, познат с подобни прояви.


 Перничанин застава пред съда за притежаване на наркотични вещества. На 22 януари миналата година, в пернишкия кв. „Изток“бил задържан 33-годишен. При претърсване на жилището му били намерени и иззети канабис, амфетамин и екстази. Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК и работата продължава съвместно с прокуратурата в областния град.


 35-годишен радомирец ще отговаря за опит за кражба. На 06 април тази година, на ул. „Св. Петка“ в гр. Перник бил направен опит за кражба от апартамент. Започналото разследване установило, че извършител е 35-годишен от гр. Радомир. Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 194, ал. 1 от НК и му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.


 Жител на с. Драгичево застава пред Темида за шофиране на автомобил под въздействие на наркотици. На 31 март тази година, в с. Драгичево бил проверен лек автомобил „Пежо“, управляван от 20-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Привлечен е като обвиняем и работата продължава.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble