20:41 | 25 Авг 2019г.

Ден на Земята - Кметство Изток

Добавено: Понеделник, 22 Април 2019г | гледана: 98 пъти.

  Кметство Изток отбеляза Международния Ден на Земята днес с много насторение и различни инициативи.


 Денят в най-голямото кметство на Перник стартира със засаждане на дръвчета, в което се включиха всички ученици от учебните заведения, детските градини и съвестни граждани на територията на кметството. Те бяха засадети в тревните площи на „Изток“, а кварталци украсиха своите междублокови пространства. Празникът продължи с традиционното рали състезание с електромобили за детските градини, а победители със златни медали станаха малките шофьори от ДГ №4 „Чуден свят“.


 Успешно приключи и състезанието по волейбол. Битката беше доста оспорвана и златните медали спечелиха учениците от ГПЧЕ „Симеон Радев“.


 Лекоатлетическата щафета също беше много оспорвана, като тя се проведе в две възрастови групи – първата за ученици от 5-ти до 8-ми клас, като купата грабнаха учениците от 10-то ОУ „Алеко Константинов“, а от втората възрастова група – от 9-ти до 12-ти клас, купа взеха бегачите от Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“.


 Земята е жива и се нуждае от любов, затова с детските щастливи личица, спортните игри и засаждането на дръвчета, направихме нашата Планета Земя и нашия град Перник по-зелени и по-приятни! Активността на нашите деца е важна крачка към това те да станат примерни граждани! Благодаря на всички, които се включиха и поздравявам победителите в турнирите, състезанията и лекоатлетическата щафета. Пролет е, нека се усмихнем, сподели кметът на кв. Изток Емил Костадинов.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble