13:05 | 26 Май 2019г.

Областна администрация Перник с пореден спечелен проект по "Красива България"

Добавено: Понеделник, 25 Февруари 2019г | гледана: 176 пъти.

  Пореден проект на Областна администрация Перник е одобрен по програмата "Красива България" и ще бъде финансиран за реализация през тази година.


 "Успешно защитеният и спечелен проект надгражда водената от мен и кабинета ми програма за качествена промяна на средата, отговаряща на всички изисквания и стандарти. В дейностите е предвидена цялостна подмяна на втората асансьорна уредба в Областна администрация - Перник. По "Красива България" преди няколко години модернизирахме първата такава и облагородихме пространството на зала "Атриум". Важно е да гарантираме и обезпечим надеждността на подемните съоръжения в сградата ни, да подобрим комфорта и достъпността, както на работещите служители, така и на гражданите, които ни посещават", каза областният управител Ирена Соколова.


 Със сумата от 147 963 лв. с ДДС предстои още да се изгради ново електрическо, светлинно и вентилационно оборудване на асансьорната уредба. Тя ще отговаря на всички задължителни предписания по пожарна безопасност и на съвременните изисквания за експлоатация, включително и при кризисни ситуации.


 В Кампания 2019 на проект "Красива България" участие са взели 90 бенефициенти, от които Управителният съвет на програмата е одобрил за финансиране 38 проектни предложения. Спечелилите са предимно общински администрации и само две областни - ОА Перник и ОА Кюстендил.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble