20:42 | 25 Авг 2019г.

Проектират светофар за Горно Драгичево

Добавено: Сряда, 06 Февруари 2019г | гледана: 297 пъти.

  Кметът на село Драгичево Виктор Викторов потвърди, че ще бъде поставен светофар на изхода за селото към пътя за София. Той е получил уверение, че северният изход към София ще стане част от проекта за реверсивно движение.


 В момента изходът е затворен, като мантинелата е поставена така, че колите идващи от Драгичево към София да не могат да преминават. Единствено може да се премине в обратна посока – от София към Драгичево. Това стана и повод жителите на селото да излязат на протест срещу новите условия на пътя. Те са недоволни, че по този начин е затворен прекия път до столицата.


 В последствие драгичевци отмениха протеста си, след среща с представители на Агенция пътна инфраструктора, които предложили да се изготви проект за реверсивно движение със светофар по трасето Перник – София. Срокът за изготвянето на проекта е определен за 1 месец.


 Именно на тази среща е присътвал и кмета на Драгичево Виктор Викторов. Той разказа за проблема и резултатите от него на провелата се кметска среща във вторник. В проблемния участък от пътя Перник-София години наред ставаха чести катастрфои с фатален край. Дори имаше и протести преди време, за да се направи нещо хората да не се пребиват. Викторов отбеляза, че откакто е направен ремонт на пътя и са поставени ограниченията катастрофите са намалели.


 Кметът информира, че предстои ръководители на АПИ да посетят село Драгичево.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble