11:16 | 25 Фев 2020г.

Погват отново нелегалните копачи на кюмюр в Перник

Добавено: Четвъртък, 13 Декември 2018г | гледана: 517 пъти.

  Спец акции срещу незаконния въгледобив планират съвместно полицията и общинския инспекторат в Перник. Повод за това е, че преди ден са засечени отново нелегални копачи на кюмюр в района на бившата гимназия „Юрий Гагарин“.


 Това каза началникът на инспектората в Перник Красимир Трайков. Той подчерта, че проверки за нелегален добив се правят ежедневно на местата, където има най- засилено копаене на въглища. А нерегламентираният въгледобив в Перник рязко е намалял в последните две години, каза Трайков пред ТВ Кракра.


 Досега след проверки инспекторите са открили над 600 чувала с незаконно изкопани въглища, а съставените актове са около 25. За периода 2017-2018г. са засечени само два случая на нерегламентиран добив. В единия случай са задържани 5 лица.


 Вторият засечен случай на нелегален добив е от преди ден. Нарушители са забелязани над бившия концесионен терен над сградата на професионалната гимназия „Юрий Гагарин“. Вероятните копачи са били двама, но са успяли да видят проверката отдалече и да избягат. Трайков обаче подчерта, че случая няма да остане така и най-вероятно е да има полицейска акция за нелегален добив на въглища.


 Според Трайков подобни случаи трябва да се наказват от закона и ако се подходи сериозно, нерегламентирания добив на полезни изкопаеми ще спре. Ако се неглижират обаче, има вероятност копачите да продължат да търсят кюмюр.


 Най-големият пик на нелегалното копаене в Перник е бил в периода 2011-2012 година, спомена още Трайков.

Коментари
Автор: Стивън Джоунс
Аз, Стивън Джоунс, юридически и акредитиран кредитор, предлагам всички видове добри кредити, много бърз и лесен личен кредит, студентски заеми, бизнес кредити, консолидация на дълга. : Ако проявявате интерес, изпратете и изпратете имейл на Стивън Джоунс по електронната поща: stevenjonesinvestment09@gmail.com

Пълно име:
Задължителна сума:
продължителност:
телефон:
държава:
професия:
Месечен доход:
пол:

Стивън Джоунс

Свържете се с нас незабавно, за да изпратите спешна поща към заема.
одобрение: stevenjonesinvestment09@gmail.com
Добавено: 11.06.2019
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble