00:55 | 27 Юни 2019г.

Влаковете Перник – София през 20 минути

Добавено: Понеделник, 10 Декември 2018г | гледана: 217 пъти.

  От 9 декември влезе в сила нов график за движение на влаковете на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД. В повечето региони на страната се запазва досега действащото разписание, съобщиха от дружеството.


 Движението на влаковете в участъците с най-голям брой пътници в работните дни ще се осъществява на по-малки интервали и през 2019 г. В сутрешните часове влаковете по направлението Перник-София отново ще се движат на интервал от 20 минути, а в следобедните часове и вечер ще пътуват в посока София-Перник на интервал от 40 минути.


 При изготвянето на новата транспортна схема, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове с областните и общинските администрации по места. Това се прави с цел подобряване на транспортното обслужване на населението, затова и голяма част от направените промени в новия график за движение на влаковете са съобразени с постъпили предложения от тяхна страна. Друга част от промените са свързани с обосновани искания на редовни клиенти, а трети – с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав, съобщава Нова ТВ.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble