17:52 | 23 Май 2019г.

Община Перник обезопаси опасната сградата на бившия Битов комбинат

Добавено: Сряда, 01 Август 2018г | гледана: 426 пъти.

  Със заповед на кмета на Община Перник Вяра Церовска е направено специално обезопасяване на сградата на бившия Битов комбинат. Превантивните мерки са взети след направен оглед от Комисия, която по Закона за устройство на територията установи опасността от падащи бетонни елементи от конструкцията на обекта.


 Оградата е монтирана на разстояние, гарантиращо безопасността на преминаващите, направени са подходи към търговските обекти, разположени на партерния етаж, временно е ограничено преминаването по източния тротоар на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и е пренасочено преминаването на пешеходците от към западната страна.


 Във връзка с назначената комисия, която се проведе на 3 юли, беше направен обстоен оглед на обекта. В нея участваха конструктори от Община Перник, представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Регионалната здравна инспекция, както и представители на фирмите и физическите лица , които са съсобственици на обекта – ТПК „Струмона“, „МИВЕС-експрес“ ЕООД, ЕТ „ИВ-ВЕ Гинка Гигова“, ЕТ „Валентин Петров – Бони“, „Ивайло Танев- СИТ 89“ ЕООД и Евгени Георгиев.


 Въпреки предварително изпратените и получени писма, заедно със Заповедта за комисия до всички съсобственици на сградата, не всички се явиха на обявената публична среща. Сред тях е фирмата, която притежава най-голям процент от собствеността на бившия Битов комбинат и това е „Уеб Финанс Холдинг“ АД и частното лице Алексийка Георгиева. Писмата адресирани до Зюмбулка Владимирова и Богомил Владимиров се върнаха в Община Перник като непотърсени.


 На всички уведомени, но неприсъствали на събранието им е изпратено писмо, с което са поканени официално да се запознаят с препоръките и констатациите на Комисията, както и да им бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение поради факта, че не са изпълнили заповедта на кмета.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble