21:50 | 25 Авг 2019г.

Полицаи удариха ферма за производство на наркотици в Пернишко

Добавено: Петък, 27 Юли 2018г | гледана: 486 пъти.

  Двама столичани са задържани за производство на наркотици при операция на служители от РУ – Радомир. Спецакцията е осъществена вчера, в радомирското с. Владимир. Разбита е нарколаборатория за отглеждане с цел разпространение на марихуана.


 Полицаите атакували частен имот, ползван от 30-годишният Л.В. от столицата, а собственост на неговата майка. Вътре се натъкнали на цяла поточна линя, обособена в къщата и двора.


 Производствената дейност започвала от помещение за разсадъчен материал, преминавала през няколко оранжерии, парник, сушилния за обраните вече стръкове и обособен склад за готовата продукция.


 Лабораторията била оборудвана с кварцови лампи, вентилатори, климатизация, поливна система, специални машини за бране и сушене. Намерени и иззети са 104 зелени растения с височина от 25 до 250 см. и голямо количество сухи стръкове канабис. Конфискувани са още специални торове и препарати за пръскане, машини и съоръжения. Задържани за 24 часа по Закона за МВР са 30-годишният Л.В. и 56-годишният Л.В., двамата от гр. София. Мъжете са познати на органите на реда.


 Започнато е бързо производство и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Радомир.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble