12:27 | 18 Фев 2020г.

Областният управител уважи традиционния празник на пожарникарите Илинден

Добавено: Петък, 20 Юли 2018г | гледана: 284 пъти.

  С курбан и водосвет беше отбелязан Илинден – празникът на Старозаветния пророк Илия – закрилник на пожарникарите.


 Традиционното честване се състоя в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" – Брезник, където се намира единственият параклис в област Перник в двор на пожарна команда. Той носи името на Свети Илия и е издигнат през 2002 г. със собствени средства на брезнишките огнеборци.


 Събитието бе уважено от областния управител Ирена Соколова и главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението". Губернаторът на Перник поздрави директора на РД ПБЗН-Перник комисар Емил Марков и служителите на дирекцията за всеотдайната им работа и високия морал при изпълнение на техните служебни задължения:


 „Чувството ми на благодарност към вас, хората които изпълнявате всекидневно една високоблагородна мисия – защита живота и здравето на всички нас, е голямо. Именно заради това, на днешния празник Илинден, поздравявам всеки един от работещите в РД ПБЗН-Перник и в районните служби по общини за положените усилия при потушаването на множеството пожари в областта ни, преодолените трудности и високите резултати във вашата дейност. Вие гарантирате нашата сигурност и спокойствие. Нека Свети Илия ви закриля от беди!". След приветствията, присъстващите и гостите имаха възможността да опитат от курбана, чието приготвяне е започнало от вчера. Осветена чорба беше раздадена и на хората от Дневния център за стари хора в града.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble