11:14 | 18 Фев 2020г.

Тестват реакциите на кмета на Перник при земетресение от 6,1 по Рихтер

Добавено: Вторник, 10 Юли 2018г | гледана: 405 пъти.

  Учение ще тества реакциите на кмета Вяра Церовска и екипът й при земетресение от 6,1 по Рихтер с частични разрушения на територията на Община Перник, с епицентър промишлената зона в град Батановци. Това за щастие не е реална ситуация, а сценарий, описващ обстановката.


 В изпълнение на мисията местната власт ще разиграе практически действия при следните ситуации.


 Първата е поради силния трус са регистрирани разрушения в промишлената зона на бившия циментов завод. Под отломките са затиснати работници, които не са могли да се евакуират. Възникнал е пожар в следствие на разлив на гориво, предизвикан от пробив на тръбна и спирателна арматура на площадката на цех за производство на биодизел, един работник е леко пострадал.


 При втората е за намаляване на риска от поражение на стената на язовир „Студена“ при следващи вторични трусове е взето решение от общинския щаб за контролирано изпускане на водоема. Възниква опасност от заливане на махала „Делниче“ в град Батановци, което поражда необходимост от изграждане на предпазни диги.


 Учението се организира и ще бъде наблюдавано от представители на Главна дирекция и Регионална дирекция – „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР. То ще протече на два етапа. Сценарият на занятието ще бъде представено на 12 юли, от 9 часа, в зала „Панорама“, след което ще започнат практическите действия.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble