00:19 | 21 Фев 2019г.

Ученичка от Перник на финала на кулинарно състезание за млади таланти

Добавено: Вторник, 15 Май 2018г | гледана: 290 пъти.

  Ученичка от Перник е сред единадесетте финалисти конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование. Това е Стефани Тодорова – Професионална гимназия по облекло и туризъм „Свети Иван Рилски” – Перник.


 В момента върви онлайн-гласуване в социалните мрежи, което ще определи дванадесетия.


 Финалът е кулинарна надпревара и истинско готвене на 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на ДОМИНО ще определят най-добрите трима в конкурса „Аз готвя най-добре“.


 Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1 000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.


 Победителка в първото издание на конкурса през 2017 бе Десислава Кирилова от Професионална гимназия по облекло и туризъм “Свети Иван Рилски“ – Перник, която през юли ще бъде на едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Швейцария.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble