00:28 | 20 Юли 2019г.

Повдигнаха обвинение на кмета на Радомир Пламен Алексиев

Добавено: Понеделник, 14 Май 2018г | гледана: 341 пъти.

  Окръжна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу кмета на община Радомир – Пламен Алексиев и Любка Димитрова – заместник-кмет на общината, съобщават от пресцентъра на обвинението.


 Алексиев е обвинен за това, че на 10.12.2015 г., в качеството си на длъжностно лице – кмет на община Радомир се е разпоредил с бюджетни средства в размер на 39 835.11 лева в нарушение на чл.51 ал.1, чл.52, чл.55 ал.1 и чл.94 ал.4 от Закона за публичните финанси. Парите са били целева субсидия за капиталови разходи, предназначена за изграждане и основен ремонт на общински пътища. Те обаче не отиват по предназначението, а за ремонт на общински улици в гр. Радомир – престъпление по чл.254а, ал.2 вр. ал.1 от НК”, съобщиха от прокуратурата.


 От деянието са настъпили вредни последици за държавата, изразяващи се в неремонтиране на път гр. Радомир – хижа “Орлите“ и на път гр. Радомир – с. Друган (подстанция „Червена могила”), както и създаване на нагласа за недоверие на гражданите към държавата и функциите на финансовите й системи.


 Зам.-кметът Л. Димитрова е обвинена за това, че в качеството си на длъжностно лице – ИД кмет на Община Радомир, е съставила официален документ с невярно съдържание – протокол за установяване завършването и за заплащане на строителни и монтажни работи /СМР/. В него са удостоверени неверни обстоятелства, а именно, че са извършени СМР за ремонт на път гр. Радомир – с. Друган (подстанция „Червена могила”), на стойност 20 900 лева, вместо реално извършени СМР на същия път за сумата от 1064.89 лева – престъпление по чл.311, ал.1 от НК.


 Източник: Канал 3

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble