23:43 | 20 Фев 2019г.

Среща-разговор на областния управител с абитуриентите от Випуск 2018 на ТПГ „Мария Кюри" - Перник

Добавено: Четвъртък, 10 Май 2018г | гледана: 331 пъти.

  За поредна 8-ма година, в непринудена и приятелска атмосфера, се състоя срещата между областния управител на Перник Ирена Соколова и абитуриенти от ТПГ „Мария Кюри".


 „Приятно ми е да съм част от хубавото ви училище, защото тук се чувствам уютно, а това е благодарение на вас и вашите преподаватели. При разговорите, които имам с абитуриентите всяка година, ми прави впечатление, че завършвайки вие правите равносметка за постигнатото досега и често съжалявате за пропуснати моменти. Това е привилегията на големия човек - да може разбере какво е направил, какво не и какво му предстои напред по пътя на неговото израстване. Не съжалявайте, а планирайте, опитвайте, не се разочаровайте от малките неуспехи, защото те са задължителни в живота ни. Рискувайте и знайте, че винаги е по-добре да опиташ отново, отколкото да живееш с идеята, че си се провалил. Не е активна категорията провал, докато сме живи и имаме възможности пред себе си", с тези думи се обърна към дванайсетокласниците губернаторът на Перник.


 Соколова им разказа за себе си и мечтите, които самата тя е имала на тяхната възраст. Младите хора, от своя страна, говориха за бъдещите си планове след завършване на училището, за предизвикателствата и страховете от неизвестното „след бала", за представата им за успеха и житейските избори, които всеки човек прави. Областният управител ги посъветва да бъдат разумни при избора своята учебна специалност, която си струва да е тяхна бъдеща професия, за да се чувстват значими, със стойност и да се реализират по най-добрия начин.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble