00:18 | 21 Фев 2019г.

Три държавни администрации залесиха 20 дка площ с 7000 фиданки

Добавено: Събота, 14 Април 2018г | гледана: 397 пъти.

  По инициатива на областния управител Ирена Соколова и директорите на ОД на МВР и РД ПБЗН трите държавни администрации залесиха 20 дка площ с 7000 фиданки.

Поредната акция по засаждане на дървета в областта по повод „Седмицата на гората" се проведе днес край село Чуйпетлово.  Общата инициатива на държавните структури обедини над 140 служители, които зададиха 7000 дръвчета от типа явор, бял бук и бреза.

Терените са избрани от Югозападно държавно предприятие. Иглостната растителност върху тях е санитарно изсечена в следствие на установено наличие на корояд.  «Зелената инициатива е традиционна, като всяка година залесяваме различни райони в областта. Всяко дърво е важно! Днес работим на терени, които принудително са изсечени, за да се опази биоразнообразието. Това е едно от поредните действия за ограничение на вредното влияние на корояда. », сподели Соколова. Тя допълни, че участието на всеки един е значимо, не само конкретно в засаждането на нови дръвчета и създаването на нови гори, но и заради социалната отговорност. Превръщайки днешната работа в полезно и приятно занимание, допринасяме за опазването на въздуха, почвата и цялата екосистема.От своя страна ръководителят на ЮЗДП Дамян Дамянов сподели професионалното си мнение за състоянието на гората и заяви предложение за последваща и регулярна обща дейност по залесяване и грижа към гората. Това е първата от поредица предвидени съвместни инициативи на трите държавни администрации. Ирена Соколова и комисарите Попов и Марков ще продължат активно работа по изпълнение на социално значими теми и проекти за областта.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble