12:19 | 18 Фев 2020г.

Продължава работата за укрепване на пътя към Трън, засегнат от свлачище

Добавено: Сряда, 21 Март 2018г | гледана: 285 пъти.

  „Аварийните екипи работиха непрестанно за дренирането на терена и вече започна насипването на едър камък и скална маса. Тази сутрин бе спряно просмукването на вода под пътното платно. Надяваме се да можем да укрепим терена под платното бързо и да възстановим движението. Изсичаме растителността по склона над платното и обезпечаваме сигурността на водачите. Предстои бързо ново залесяване, така че укрепването на терена да е трайно.” Това заяви областният управител Ирена Соколова на място от засегнатия участък.


 „При добри метеорологични условия още утре пък ще започне полагането на асфалт в компрометирания участък”, допълни още губернаторът.


 Служители на „Пътна полиция” са разположени на разстояние от 10 км преди влизане в град Трън и насочват шофьорите по обходния маршрут през селата Велиново и Глоговица.


 Кметът на община Трън Цветислава Цветкова заяви, че вчера е била сформирана група съвместно с ВиК, която е обходила цялото трасе на главния водопровод. При проверката е установено, че няма теч на водопровода, преминаващ през района на свлачището.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble