13:29 | 25 Фев 2020г.

Монтират камери, които разпознават лица на хора и номера на автомобили из Перник

Добавено: Четвъртък, 15 Март 2018г | гледана: 199 пъти.

  Общинският съвет в Перник даде съгласието си за монтиране на система за видеонаблюдение на кръстовища , пешеходни пътеки и сгради общинска собственост. Решението беше взето след внесена докладна на кмета Вяра Церовска във връзка с предстоящо подписване на договор за предоставяне на техническо решение между „Мобилтел“ ЕАД и „Стомана индъстри“ АД , както и за подписване на споразумение между страните и Община Перник , след изтичане срока на действието му изградената система да бъде прехвърлена в собственост на Общината.


 Изграждането на системата за видеонаблюдение е предварително съгласувана с ОД на МВР Перник. „Съвременните съоръжения ще разпознават лица и номера на коли. Новата система ще даде реален резултат в борбата с криминалния контингент и вандалщината, както и с нарушенията по пътищата и улиците на населените места“, коментира кметът Вяра Церовска .


 Камерите ще бъдат монтирани на кръстовището на ул. „Струма“ и ул. „Кракра“, Двореца на културата, пешеходната пътека на ул. „Търговска“, площад „Кракра“, пътен възел Даскалово, с Дивотино и още на кръстовищата кв. „Калкас и кв. „Куциян“, ул. „Юрий Гагарин“ и „Младен Стоянов“, кв. Тева, ул. „Юрий Гагарин и ул. „Република“.


 Видеонаблюдение ще има още в село Големо Бучино, на пътя за Радомир, отклонение Кристал, Охранителна полиция и РПУ Перник.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble