16:06 | 31 Май 2020г.

Огнеборец от Перник стана пожарникар на годината

Добавено: Вторник, 06 Февруари 2018г | гледана: 239 пъти.

  Огнеборец от Перник стана пожарникар на годината в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”.


 За 23-ти път Министерство на вътрешните работи награди пожарникарите, които през миналата година с делата си са успели да помогнат на десетки хора. Днес в Централния военен клуб бяха връчени годишните награди "Пожарникар на годината - 2017". За поредна година в рамките на конкурса бяха излъчени комплексен победител и победители в основни направления на дейност. Официален гост на тържествената церемония беше и областният управител на област Перник Ирена Соколова.


 Представителят на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Перник Методи Миланов беше отличен като носител на наградата в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. През изминалата година той е участвал в над 70 спасителни акции в региона. Наградата му бе връчена лично от главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.


 Директорът на Главна дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» главен комисар Николай Николов връчи комплексна награда за проявен героизъм и мъжество на пожарната в Шумен. Те получиха отличието за извънредната спасителна операция по време на трагичния инцидент в Хитрино. За първи път в рамките на тържеството се проведе и благотворителен търг c детски рисунки, участвали в националния конкурс «С очите си видях бедата».


 Губернаторът на област Перник откупи творението на четиринадесет годишният Асен Тодоров, давайки своята лепта за каузата. Събраните средства ще отидат при семействата на пострадали при изпълнение на служебния си дълг огнеборци.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble