08:49 | 29 Мар 2020г.

Мечкарница отваря в Перник за Сурва

Добавено: Сряда, 24 Януари 2018г | гледана: 235 пъти.

  Десета, юбилейна работилница за маски, наречена “Мечкарница”, ще работи по време на 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва” -2018 в Перник. Тя ще бъде открита на 26 януари в 10.30 часа във фоайето на Общинския младежки дом. По традиция в нея ще участват едни от най-добрите майстори на сурвакарски маски и народни занаяти в Пернишко.


 Сред тях са Димитър Димитров от Брезник, Николай Ставрев от с. Елов дол, Деян Илчов от с. Люлин, Владислав Никифоров от с. Копаница, майсторът на опинци от кв. “Калкас” Петър Янакиев.


 По време на откриването на работилницата с плакет за “най- славен майстор” в изработването на маски ще бъде отличен майсторът Малин Будинов от село Лесковец по повод неговата 70-годишнина.


 Гостите на работилницата ще могат да наблюдават демонстрации по изработването на маските. В околното пространство в Младежкия дом те ще могат да си купят и сувенири от щандове на Задругата на майсторите и на деца от 9-то Основно училище в Перник. Изпратете бърза новина до zaPernik.co

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble