10:26 | 17 Ное 2018г.

Среща при Ирена Соколова относно парното на перничани

Добавено: Четвъртък, 07 Декември 2017г | гледана: 146 пъти.

  Областният управител Ирена Соколова проведе работна среща с председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране доц. Иван Иванов.

 Заедно с председателя на Асоциацията на топлофикационните дружества в България Кремен Георгиев и директора на Топлофикация Перник Любомир Спасов обсъдиха проблематиката на спирането на топлоподаването в Перник, както и цялостната дейност на дружеството. Областният управител и председателят на КЕВР предложиха работа по съвместен подход и очертаване на трайни комуникационни канали, взаимоотшения за ранна диагностика и предотвратяване на бъдещи неизправности.


 


„Спокойствието на гражданите е основен приоритет. Изисках днешната среща, не защото КЕВР или областният управител контролират частните дружества, а защото осигуряването на добро партньорство в работен формат помежду ни ще даде своевременно установяване на конкретните причини за възникване на подобни ситуации. Винаги съм одобрявала начина за съдействие и обща работа, което води до правилни решения ", заяви Соколова.

 Губернаторът отправи въпрос и изиска от директора на дружеството възможността за надлежно отразяване на дните и часовете без топлоподаване, което да фигурира във фактурите на потребителите.

 Любомир Спасов увери Ирена Соколова, че ще тези данни ще бъдат отразени в индивидуалните сметки на гражданите. Той представи още и конкретиката на работата на съоръженията и реалните причини за причинените аварии по мрежата на Топлофикация Перник, която е една от най-големите на територията на България.


 „Причините за голяма част от аварийните ситуации са следствени - прекъсвания на тока, неизправности по канализационната инфраструктура, които съответно пречат и затрудняват нормалното функциониране на нашите съоръжения. Нaдявaм заедно дa нaпpaвим нeoбxoдимoтo, зa дa пpeдoтвpaтим възмoжнocттa зa cлeдвaщи тaĸивa пpeĸъcвaния нa тoплoпoдaвeнe в Πepниĸ", каза още Спасов.


 


От своя страна доц. Иванов изрази готовността си за навременна намеса и съдействия при възникнали извънредни аварии и повреди. „Благодаря на Ирена Соколова за отговорното отношение, активността и ангажираността към темата. Сигурен съм, че нашето партньорство ще даде реални резултати за подобряването на обслужването и доставянето на качествен продукт до жителите на град Перник. За всички ни е важно да имаме актуална информация по всяко време, за да може да имаме отговорно поведение спрямо тях и да предприемем своевременни действия за отстраняването на всякакъв тип неизправности", сподели Иванов.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble