22:33 | 11 Дек 2018г.

Ново благотворително представление на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ ще се играе в Перник на 15 ноември

Добавено: Петък, 10 Ноември 2017г | гледана: 158 пъти.

  На 15 ноември 2017 г. (сряда) от 19:00 ч. на сцената на Драматичния театър „Боян Дановски“ – гр. Перник ще бъде представена третата постановка на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ - „Шумки от вяра по диви пътеки“, изцяло с благотворителна мисия. Началото на инициативата бе поставено през 2012 г. с първата пиеса „Малкият принц“ и последвалата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“. Те бяха изиграни на сцена над 100 пъти в 42 града на страната, представяйки съвременен прочит на обичани детски приказки и намериха своите почитатели сред малки и големи. Събраните от първите две постановки над 300 000 лева бяха предоставени безвъзмездно за лечението на болни деца. Чрез тях се осигуриха терапии, помощни уреди и операции, които подобриха тяхното състояние.


 Постановката „Шумки от вяра по диви пътеки“ преплита умело в себе си адаптация на три от вечните разкази на Николай Хайтов – „Римска делва“, „Пътеки“ и „Изпит“. Сценарият за постановката е написан специално за трупата от Оля Стоянова, която от години подкрепя каузата на „ПРОтегни ръка“. Режисьор на постановката е актьорът от Народния театър Христо Чешмеджиев, който също отдаде труда и времето си в подкрепа на благотворителната кауза. В героите от разказите на Хайтов се превъплътяват служители на ПроКредит, които ни връщат недалеч назад във времето, вярващи безрезервно в правдата, носещи в сърцата си любов и сила за живот. Убедени и отдадени до крайност на мисията да помагат за лечението на деца с тежки заболявания, те ще пътуват из цялата страна като планират да представят постановката в над 50 български града.


 Пред препълнена зала в Сатиричния театър в София на 7 юни се състоя официалната премиера на театралната постановка. Трупата вече започна своето благотворително турне из страната и вече гостува в Сливен, Хасково, Добрич, Пловдив, Асеновград, Русе и Бургас. Събраните над 30 000 лева дарения бяха предоставени за лечението на деца с различни увреждания от семейства с ниски доходи.


 За представлението в гр. Перник покани могат да се получат на касата на театъра или да се запазят на тел. *7000 (на цената на един градски разговор) както и на място преди постановката.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble