18:57 | 16 Юли 2018г.

Областният управител Ирена Соколова посрещна представителите на община Лозана, Швейцария

Добавено: Сряда, 20 Септември 2017г | гледана: 1 пъти.

  

Визитата на Мишел Камброзио Редмер - директор на департамент „Социални дейности и труд" на община Лозана и Беатрис Вито - шеф на отдел „Програми и проекти свързани и в помощ на безработни", община Лозана, е във връзка с изпълнението на проект, реализиран благодарение на доброто сътрудничество между Ирена Соколова и председателя на Българо-швейцарската търговска камара Бони Бонев.  По проект „Рестарт"- в партньорство с община Лозана през миналата година бяха подарени компютри и техника на община Перник и Обединен детски комплекс - Перник. Партньорите изразиха задоволство от това, че могат лично да се убедят в постигнатите добри резултати и от оптималното използване на дарената техника. 
Ирена Соколова им благодари за добрата обща работа и заяви желанието за оборудване с модерна техника на компютърните кабинети в училищата от областта.  Също така в продължение на проекта администрации в Перник, читалища, детски градини ще получат компютърни конфигурации, сървъри и периферна техника, която ще подобри технологичната им обезпеченост. По време на срещата губернаторът представи нуждата на болниците на територията на областта от подновяване на медицинското оборудване, както и необходимостта от друга специализирана техника.


 Партньорите от Швейцария поеха ангажимент за свързване със сателитна организация, която да помогне за даряването на необходимата апаратура.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble