15:43 | 24 Юни 2018г.

Поздравителен адрес за 6-ти септември

Добавено: Сряда, 06 Септември 2017г | гледана: 1 пъти.

  Уважаеми жители на област Перник,


 Днес отбелязваме Съединението на Княжество България с Източна Румелия.


 6-ти септември е дата, символизираща нашите ценности, националната ни принадлежност и българско самосъзнание!


 Днес се навършват 132 години от едно от най-значимите събития – победата на българите над Берлинската несправедливост, превръщайки в реалност народните въжделения за териториална и държавна цялост на Отечеството ни. С акта на Съединението радетелите на българското проправят пътя към националната ни независимост.


 Славната ни история винаги ще помни такива моменти и личности, които ни изпълват с гордост и ни правят по-сплотен народ. Всички ние осмисляме отново идеята за Съединението и преоткриваме съвременното му значение за нас сега – не само в празничния ден, но и в ежедневието ни като общество и държава.


 На прага на днешното предизвикателство – пълноценното българско председателство на Европейския съюз, от нас се изисква да действаме с възрожденска последователност, общонародна съпричастност и политическо умение, гарантирайки историческия триумф на делото на Съединението.


 Ние имаме отговорната задача да бъдем достойни последователи на тези знайни и незнайни български герои и уверено да продължим пътя на обединена България като равнопоставен член на Европейското семейство. В този свят на предизвикателства и нови перспективи, нека да запазим българското самоусещане и да се обединим около пълноценното развитие на Родината ни!


 Честит празник!


 Ирена Соколова


 Областен управител

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble