21:45 | 22 Юни 2018г.

Мивките от изкуствен камък в банята

Добавено: Понеделник, 21 Август 2017г | гледана: 1 пъти.

  Все повече набира популярност тенденцията да се изработват мивки за баня от изкуствен камък. Това е интересен материал, който се образува чрез специален процес, като се смесват различни материали, за да се получи една крайна форма. Материалът представлява пластична маса, при която след специален химичен процес и втвърдители се смесват начукан естествен камък и полиестерна смола, заедно с други химически компоненти. При процеса на производство се загрява цялата тази маса, след което се излива в предварително направен калъп. Калъпът може да бъде от стъкло или пластмаса и след като изстине - това всъщност е новата мивка. Цветовата гама на тези мивки няма ограничения. При процеса на изработка на една такава мивка се получава модел с гладка повърхност, по предварително зададена форма, размер и дизайн. Всъщност, една мивка от изкуствен камък представлява много здрава хомогенна структура. В нея не можете да видите дори и малки пори. И това е най-хубавото, защото заради тези неща, тези мивки почти не се замърсяват и почти не абсорбират влага. Една мивка от изкуствен камък много трудно ще образува плесен или ще задържи микроорганизми по нея.


 Сега ще ви запознаем с основните плюсове, които имат мивките от естествен камък и ще ви обясним, защо точно такава мивка трябва да си закупите.


 Мивката от изкуствен камък е изключително издръжлива и удароустойчива. Такава мивка е дори още по-здрава от мивка от естествен камък. Дори с остър предмет, трудно можете да я нараните или надраскате. Тя е устойчива дори на удар с нож! Мивка от изкуствен камък никога не може да се разцепи, тъй като в състава й има акрил. При сериозен удар материала абсорбира удара, пружинира и така противодейства за сериозни наранявания. В краен случай дори и при много силен удар, ако малка част от мивката се счупи или се отдели, пак много лесно може да се поправи нанесената щета, като се залепи със специално лепило. А след това дори няма да личи, че имало счупено по нея, ще изглежда като нова.


 Изкуственият камък е изключително устойчив на цапане, което се дължи на уникалната му структура. А това значи, че подобна мивка винаги ще бъде идеално чиста. Този материал, освен това, е водоустойчив и влагоустойчив.


 Мивка от изкуствен камък е перфектният вариант за всеки собственик на баня. Тази мивка няма нужда от ремонт и няма да се налага да я заменяте. При правилни грижи, дори след много години, тя ще изглежда като нова!


 Източник: http://banya-bg.com/

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble