21:38 | 22 Юни 2018г.

Какво да правим, ако имаме проблем с покрива

Добавено: Понеделник, 21 Август 2017г | гледана: 1 пъти.

  Ако покривът тече или има проблем с улуците, трябва да знаете, че това няма как да се оправи от само себе си. Има някои знаци, които покрива ви дава, когато има проблем. За целта трябва да предприемете спешни мерки, иначе нещата могат да станат по-зле и ремонта да ви струва повече пари. Когато имате теч от дома, причината не винаги е в състоянието на покрива. Може да има вътрешни тръби, които са повредени и от тях изтича вода. Така че, не правете заключения, преди да сте проверили обстойно всичко свързано с теча, за да знаете дали причината е именно в покрива.


 Обърнете внимание на водата в улуците при дъжд, оттича ли се тя или се събира на места. Когато се събира на едно място, водата започва да прелива и да капе обилно. Ако забележите подобно нещо, най-вероятно улуците са запушени или блокирани.


 Обиколете къщата или кооперацията, в която живеете и огледайте за образувани локви близо до стените. Ако има такива е твърде вероятно да има някакъв проблем с улуците и отводняването на водата от покрива. Вижте дали има мухъл по стените, това също е сигнал за проблем.


 Ако имате възможност, качете се на покрива и погледнете дали по периферията има събрала се вода. Ако това е така - улуците се нуждаят от ремонт или подмяна. А може просто да са за чистене.


 Вижте за влага по тавана. Качете се на мансардата, ако имате такава и огледайте за течове. Ще ги забележите лесно, в случай че покрива ви е протекъл. Търсете петна от вода или зони с мухъл по тях. Признак за влага е и ако стената е изгубила цвят.


 Когато забележите някакъв проблем с покрива, не отлагайте, вземете мерки. Ако е нещо дребно, опитайте да го поправите сами. Ако обаче Проблемът е сериозен, най-добре потърсете специалисти по покриви.


 Източник: Актуална информация – Presata.com

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble