21:40 | 22 Юни 2018г.

Рефинансиране на кредит - полезни съвети

Добавено: Понеделник, 21 Август 2017г | гледана: 1 пъти.

  В днешно време, почти няма човек с средно добри доходи, който да не е теглил кредит от банка. И въпреки, че желаещи да теглят какви ли не суми винаги има, банките сякаш се стараят да привлекат клиентите на конкурентните банкови институции. Плащайки задълженията на клиенти към други банки като им отпускат без проблем нов заем, те тактично печелят тези клиенти за себе си. Да, правилно, постъпват така за да те печелят ТЕ, а не толкова за да помогнат на вас. Както навсякъде, все пак и тук става дума за бизнес.


 Банките постоянно правят интересни реклами на ниски лихвени проценти, „плаващи“ лихви и периоди на гратис. По този начин много хора, които вече са подписали договор за ипотека или потребителски заеми, се подвеждат да рефинансират задълженията си…често без да обмислят дали рефинансирането няма да го доведе до същите дългове.


 Удобен начин да направите проверка за истинската цена на кредита и нужното рефинансиране, ви дава кредитният калкулатор за рефинансиране на кредити. Обикновено доста хора смятат,че ако успеят, ще върнат сумата предсрочно или предоговорят условията. И наистина в покачването на доходите и смаляването на лихвите от известно време потребителите избират този вариант. Въпреки всичко, вие трябва да се идеално запознати с нещата, за да не съжалявате после. Понякога евтиното излиза скъпо… Единствената гаранция за правата на потребителя, според Закона за потребителския кредит, приет от Народното събрание е по отношение на размера на наказателната лихва: Всичко, което трябва да сторите за да вземете наистина добре решение, са определени сметки. Добрият кредитен калкулатор за рефинансиране би могъл нагледно да даде ясна представа на всеки човек за плюсовете и минусите от този процес. Проверявайте всичко обстойно във всяка една оферта на банката, която спестява ситния шрифт в атрактивните реклами по телевизията. Защото те никак не са маловажни…


Източник: kredit-consult.com

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble