21:47 | 22 Юни 2018г.

НАП продава конфискуваната „Йоина“

Добавено: Вторник, 08 Август 2017г | гледана: 1 пъти.

  НАП продава бившия търговски център „Йоина“ в Перник в полза на държавата. Това реши правителството на последното си заседание и така внесе промяна в предишно свое решение, с което имотът бе предоставен за управление на областната администрация в Перник, пише Вяра.


 По предложение на Междуведомствения съвет за управление на отнетото имущество кабинетът възложи на приходната агенция да осъществи съответните правни и фактически действия и да продаде имуществото, отнето в полза на държавата по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. До момента 3-етажната „Йоина“ не е постъпвала в активите на областта, уточниха от администрацията. Предишният областен управител Александър Александров имаше идея сградата да се превърне в административен център, но още тогава той коментира, че един евентуален ремонт ще бъде изключително скъп.


 Търговският център „Йоина“, който е оценен на 2 275 400 лв., бе конфискуван от пернишкия бизнесмен Пламен Кръстев по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Кръстев има присъда за контрабанда от Гърция чрез използване на документи с невярно съдържание. Пламен Кръстев е вторият българин с най-голямо отнето имущество в полза на държавата. Освен „Йоина“ Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество му конфискува още ресторант „Секвоя“, който все така не може да бъде продаден, леки автомобили, дворни места, апартаменти, магазини и гаражи на обща стойност 3 182 000 лв. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble