01:13 | 30 Май 2020г.

Областният управител награди победителя в "Млад огнеборец"

Добавено: Сряда, 31 Май 2017г | гледана: 437 пъти.

  На стадион „Миньор” се проведоха осемнадесетите областни състезания на младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец” . В тазгодишната надпревара взеха участие четири отбора, класирали се на първо място в районните състезания по места, представители на общините Брезник, Перник, Радомир и Трън.


 Събитието бе открито официално от областния управител Ирена Соколова. На откриването присъстваха шефът на „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Емил Марков, заместник областният управител Иво Иванов, началникът на РУО по образование Ваня Коконова.


 „Инциденти стават всеки ден, не само в България, по света. Колкото по подготвени сме да ги преодолеем, колкото по мотивирани сме да помогнем на хората в беда, толкова по добър живот ще има за всички нас. Поздравявам вас и вашите треньори, комисар Марков и представителите на служба „Пожарна безопасност и защита на населението” за организацията, за дързостта, за грижата, която имат към бъдещето на България”, каза Ирена Соколова.


 И тази година младите огнеборци показаха завиден спортен дух и много добри технически умения в двете дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия”.


 Комплексен победител с 1000,87 точки стана отборът на XIII ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, град Перник, който се класира за републиканските финали на състезанието. Втори се нареди тимът на СУ „Гео Милев”, град Трън с 986,17 точки, трети СУ „Васил Левски”, град Брезник с 800,45 точки, а на четвърто място с 767,76 точки остана СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, град Радомир.


 Ученическото състезание се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Перник. За призьорите в състезанието бяха осигурени медали и купи от Областна администрация Перник, които им бяха връчени лично от Ирена Соколова, нейния заместник Иво Иванов.


 Те пожелаха успех и добро представяне на област Перник на следващия етап от състезанието.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble