09:19 | 10 Юли 2020г.

През април отново започват велоалеята

Добавено: Вторник, 31 Март 2015г | гледана: 500 пъти.

Изграждането на велоалеята ще продължи от началото на месец април. Това каза кметът на Перник Иван Иванов, пише "Градски вестник". Досега на фирмата – изпълнител на строителния обект е преведена само авансова сума. Това е причината от месеци по велоалеята да не се работи.


Ако се наложи, община Перник ще изгради велоалея със собствени средства, каза още кметът. Обектът бе включен в проектно предложение за финансиране от предходната кметска управа като един от допълнителните 10 проекти по големия проект „Зелена и достъпна градска среда“.


Заради липсата на безопасно трасе, по което да се придвижват колоездачите от Перник от квартал „Изток“ до центъра на града, от три години велообществото организира протести. Велопоходите, като израз на гражданското недоволство, бяха възобновени преди две седмици с навлизането в новия сезон. Две поредни недели хората с колела се събират в 15 часа на разклона в квартал „Църква” за Кралев дол, като преминават през целия град с транспаранти.


Велоинвазията ни ще продължи до пълното изграждане на алея за колоездачи и то качествено, категорични са хората от групата „Колоездене – Перник”.


Проектът и по-точно изпълнението на вече готовата част от велоалеята ще бъдат ревизирани за качеството, увери зам.-кметът по строителството Владислав Караилиев.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble