08:50 | 14 Юли 2020г.

Баща и син перничани са намерени мъртви на път за кюстендилско село

Добавено: Понеделник, 16 Март 2015г | гледана: 349 пъти.

Труповете на 80-годишен мъж от Перник и 40-годишния му син са открити от служители на РУ Кюстендил в събота в землището на с. Дождевица, предаде "Дарик". Издирването е започнало след постъпил сигнал, че са в неизвестност от 8 март. Тогава двамата мъже тръгнали с влак от Перник за Дождевица.


Труповете са намерени по пътя от жп спирката към махала Грамаге, закарани са за аутопсия в кюстендилската болница. При направения оглед следи от насилие не са установени.


Измръзване е най-вероятната причина за смъртта на бащата и сина. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил кметският наместник Цветанка Кьосева. Бащата е бил родом от селото, но живеел със семейството си в Перник.


На 8 март, заедно със сина си, тръгнали към село Дождевица с влака, слезли на железопътната спирка, откъдето трябвало да вървят пеша около километър и половина до къщата, но най-вероятно заради лошите метеорологични условия не са успели. Съпругата на възрастния мъж ги е чакала да се приберат в Перник, но след като това не е станало, ги е обявила за издирване. Починалите мъже са открити малко преди махалата в селото, където се намирала къщата им.


„В планината условията са зимни. Тогава имаше много сняг”, обясни Кьосева.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble