15:46 | 10 Юли 2020г.

Под знака на патриотизма, Баба Марта и Денят на жената ще премине месец Март в Перник

Добавено: Събота, 28 Февруари 2015г | гледана: 581 пъти.

Под знака на патриотизма, Баба Марта и Денят на жената ще преминат повечето събития в Перник през месец Март, пише zapernik.com. Вече започнаха да се осъщестявяват редица инициативи, свързани с Родолюбието, а улица Търговска бе залята от мартенички. Но това не е всичко.


По повод 3-ти март – Националният празник на България – Община Перник организира „Час по родолюбие“. Събитието ще се проведе във всички училища в общината. Инициативата е под патронажа на кмета на Перник инж. Иван Иванов. На всяко училище, градоначалникът ще подари за библиотечния фонд книгата „Символите на България“. Инициативата стартира от днес и ще продължи до края на седмицата.


Още на 1-ви март в Перник ще се проведят редица тематични събития за деца и ученици. Пред Общинския младежки дом от 11:30ч. ще се проведе изложба-базар на мартеници, съвместна инициатива на Сдружение „Дай, бабо огънче” и ОбМД.


В редица читалища ще има детски празник "Баба Марта", а малчуганите ще представят творенията си в изложби. В читалищата ще има и Ден на любителското художествено творчество – читалищни инициативи.


По инициатива на НЧ “Аврора-2013 г.” кв.Изток в Младежкия дом в Перник ще изпратят зимата и ще посрещнат пролетта с обредния празник “Масленица”.


В Общинския младежки дом пък ще празнуват рождения ден на Общинския младежки съвет, ще има фотоизложба и викторина.


Ако искате пък да се потопите в историята, можете да разгледате изложбите в Регионалния исторически музей : „Съратникът на Левски – Иван Соколов” ,„Въоръжение и снаряжение от фонда на РИМ - Перник”, „Археологическа изложба - непоказвани артефакти от Средновековна крепост Перник”, "Ненадминат по сила и ненадминат по храброст – цар Самуил" и « Св. Спас- сакрално място за перничани».


На следващият ден - 2-ри март ще има изложба, посветена на „Никола Корчев – героят – спасител на Самарското знаме”.


На връх националния празник на Република България, по традиция от 11:00ч. ще започне празнично шествие, което заради ремонта на площада ще започне от площад "Св. Иван Рилски" към Двореца на културата. Пред Двореца ще се издигнат знамената, ще прозвучи химна на Републиката и кмета на града ще произнесе празничното си пожелание. От 11:30ч. ще започне празничната концертна програма.


Редица инициативи в читалищата, литературно четене и др. се предвидени и за празника на жените. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble