00:09 | 07 Юли 2020г.

Подпалиха луксозен джип в кв. Рудничар

Добавено: Сряда, 18 Февруари 2015г | гледана: 354 пъти.

Охранителни камери заснеха палежа на луксозен джип в Перник, пише zapernik.com. Собственикът си обяснява посегателството с вендета, заради пресечен канал за кражба на тонове гориво отпреди три години.


В петък срещу събота през нощта луксозният джип на Христо Драгомиров в пернишкия квартал „Рудничар” е подпален. Покрай него пламва и колата на съседите.


Охранителните камери на улицата записват как подпалвачът минава по улицата с туба в ръка, залива джипа и го подпалва, а след това напуска мястото.


Преди три години шофьори от мината точат по четири - пет тона нафта на вечер от тежките камиони в рудниците на Ковачки. Охраната спира кражбите, но една вечер въоръжени мъже маскирани и с метални тръби пребиват охранителите.


„Мисля, че е отмъщение, това са стари истории от 2012 г. Влязоха десетина човека с маски, охранявахме мината да не крадат нафта, и ни пребиха. Крадяха нафта и спряхме тоя трафик на нафта”, разказа Драгомиров.


Три години след побоя, преди седмица, съдът излиза с осъдителни присъди. Подсъдимите започнали да се хвалят, че ще си отмъстят.


От МВР се въздържат на този етап от коментар. Съобщиха, че работят по версията за умишлен палеж, издирват извършителя .

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble