09:31 | 12 Юли 2020г.

Река Светля излезе от коритото си, язовир Пчелина е препълнен

Добавено: Четвъртък, 05 Февруари 2015г | гледана: 991 пъти.

Река Светля е заляла част от пътя, водещ към махала „Водениците“ на Ковачевци, съобщи кметът Васил Станимиров, пише "Градски вестник". От завчера до махалата се достига по обходен маршрут, като повечето от хората там са на социален патронаж и им е осигурена вода, храна и хляб.


В района е устието на река Светля към язовир Пчелина. По данни на кмета на Ковачевци Васил Станимиров, водоемът е на 100 процента пълен и с продължаващите дъждове част от водата се връща и вдига нивото на реката, което е причинило разлива. Ситуацията се наблюдава и е овладяна, гарантира ковачевският кмет.


По негови думи, язовир Пчелина в сезоните с валежи е с пълен обем, като прилива е равностоен на оттичането.Според информацията на Министерството на околната среда и водите от вчера на обяд, преливат язовирите Камчия, Мандра, Г. Трайков, Боровица, Ивайловград, Йовковци, Пчелина. Язовирите със запълване над 90% са Въча, Цанков камък, Батак, Доспат, Тича, Ал. Стамболийски, Среченска бара, Студен кладенец, Ясна поляна, Кърджали, Асеновец. 

Коментари
Автор: Jamesguate
Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 Аренда выделенных серверов по приемлимым ценам Раскрутка сайта под ключ
Добавено: 01.11.2018
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble