08:50 | 12 Юли 2020г.

Наказват с предупреждение за уволнение директорката на IV помощно училище

Добавено: Петък, 31 Октомври 2014г | гледана: 614 пъти.

Дисциплинарната комисия към Министерство на образованието ще наложи само предупреждение за уволнение на директорката на IV помощно училище след случая с Ана-Мария, съобщава БиТиВи. Оказва се, че това ще е единствената последица от проверките, въпреки откритите пропуски в учебното заведение. Не е открит и виновният за оплакванията на детето, за което се предполага, че е сексуално насилвано.


Припомняме, родителите на Ана-Мария, която е аутист, алармираха медиите и обществеността, че дъщеря им е подложена на сексуално насилие в училището си. В резултат на това Министерство на образованието и Държавната агенция за закрила на детето възложиха проверки по случая.


Родителите на Ана-Мария - Радосвета и Росен Симеонови, заявиха, че тя се чувства малко по-добре, но продължава да има пристъпи и особености в поведението, както и често да говори за „чичкото".


Те са категорични, че няма как случилото се с детето им да е станало извън територията на училището, защото там е заключено и учениците не излизат. Щом родителите нямат достъп до учебното заведение, значи и външни хора не би трябвало да имат, смятат Радосвета и Росен.


За момента те не се чувстват удовлетворени от резултатите след проверките. Радосвета коментира, че са излезли много проблеми. Оказало се, че в огромни часови пояси децата са били сами, а в същото време наказани няма.


„Аз съм убедена, че в това училище има човек, който прави гадости с децата", каза майката. „Тъжното е, че този човек ще остане да работи там", добави и бащата.


Детето скоро отново ще тръгне постепенно на училище. В училището в Перник, което Ана-Мария е посещавала преди IV помощно училище вече са готови да приемат малката ученичка.


Има особености в поведението на Анна-Мария включително и по време на прегледите в "Пирогов". След гинекологичния преглед - не стана ясно какво се е случило, казва бащата. Много луфтове излязоха, за нас стана страшно. Лъснаха огромни времеви пояси, в които няма реално, няма поглед какво и как са правили децата, поясни майката.


В момента все още не предприемаме самостоятелни действия, за да не попречим на органите да си свършат работата, посочва тя. Ако се върнем на онзи момент, блузата й беше облечена на обратно, бельото й беше свалено. Аз съм убедена, че в това училище има човек, който прави гадости с децата. И за това говори фактът, че той не е успял да облече сутиена правилно, допълва тя.


Така както вървят нещата, този човек ще си продължи да си работи безнаказано, след време ще напусне и ще си продължи да си работи някъде, смятат родителите и намекват, че имат подозрения спрямо някого.


Тя непрекъснато говори за чичкото, дядото, разказват те. Дядото пипа долу, казвало момиченцето.


Не е достатъчно силна и защитена тази среда, каза преди време Ева Жечева, шеф на Агенцията за закрила на детето, а прокуратурата образува досъдебно производство за блудство.


В момента детето поетапно ще се връща в училище, но ще ходи в предходното общинско основно училище в Перник, което е посещавала преди да бъде преместена в 4 помощно в София. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble