22:34 | 04 Авг 2020г.

Започна новата учебна година в пернишкия университет

Добавено: Събота, 04 Октомври 2014г | гледана: 317 пъти.

С едноминутно мълчание по повод националния ден на траур започна новата академична година на Европейския политехнически университет в Перник, съобщи БНР. В словото си президентът на университета Тошко Кръстев заяви, че Висшето училище започва петата си година с надеждата, че ще се сложи край на кампанията срещу него и на опитите да бъде закрит.


„Проявихме воля, не се огънахме, не се предадохме благодарение на своите студенти и преподаватели и с ясното съзнание, че не сме нарушили законите на Република България. Започваме процедура по акредитация на Университета в Европа, което се прави за първи път от български университет и дано след още 5 години да се наредим сред най-добрите не само в България, но и в света“, заяви Кръстев.


По време на церемонията бяха отличени студентите с най- висок успех, които няма да заплащат такси за обучението си през тази година. Без такси ще се обучават през първата си година и петима първокурсници от Перник. Пернишка дентална клиника пък обяви, че ще финансирана обучението на още един студент.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble