08:24 | 10 Юли 2020г.

Светлинно и огнено шоу, куклен театър и богата фолклорна програма на събора в Боснек

Добавено: Четвъртък, 31 Юли 2014г | гледана: 719 пъти.

Уникално шоу и пъстра празнична програма се очаква на събора на пернишкото село Боснек, предаде ZaPernik.com. Още от утре вечер (петък) ще започнат празненствата в планинското село, което се слави с това, че е белият дроб на Перник заради най - чистия въздух. 


В 19 часа в центъра на Боснек ще започне музикална програма, а зад пулта ще е DJ Марти. Няколко часа след това, когато се стъмни небето над селото ще е озарено от светлинно шоу.


Празненствата ще продължат и на следващия ден - събота, когато е Илинден. В 11 часа в клуба към кметството ще започне куклен театър "Трите прасенца", който ще бъде представен от детско - юношески театър "Мускетарите". Входът за събитието е свободен.


В 16 часа на сцената в центъра на Боснек ще засвири народен оркестър "Радост" от пернишкия квартал "Изток". В програмата ще се включи фолклорна танцова формация от Перник. Ще бъде представено и огнено шоу. Народната певица Ива Давидова също ще зарадва празнуващите жители и гости на Боснек.


Съботната вечер отново небето над селото ще бъде оцветено в различни цветове от заря. С нея празничната програма ще приключи.


Съборът се прави в чест на прокарването на електричество в Боснек, което се е случило на Илинден преди около 70 години. От 1947-а година датира първият събор, който се е чествал само няколко години. След това последват години на прекъсване на празника. От около 20 години съборът отново е възобновен и всяка година се отбелязва, каза кметският наместник Роза Панкева.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble