08:48 | 29 Ное 2020г.

Сградата на бившата Минно-спасителна служба в Перник е обявена за публична продан

Добавено: Четвъртък, 31 Юли 2014г | гледана: 573 пъти.

Сградата на бившата Минно-спасителна служба в Перник е обявена за публична продан. Това показва справка в Регистъра на публичните продажби, съобщава БНР. Сега имотът е собственост на пернишка фирма.


Върху него е учредена договорна ипотека в полза на банка за обезпечаване на дълг в размер на 300 000 лева. Фирмата не се е издължила към банката и върху аминистративната сграда е наложена възбрана от частния съдебен изпълнител Анелия Минчева. Книжата за публичната продан са в Районен съд – Перник, а началната цена е 128 000 лева. Процедурата е започнала от 28 юли и ще продължи до края на работния ден на 28 август.


Бизнес-сградата се намира в пернишкия квартал „Бели брег” и е построена в началото на миналия век. На фасадата й се издига вкаменено дърво, което според историците е на милиони години. То е било извадено преди около един век от недрата на бившия рудник „Бели брег” и е монтирано като 8-метрова колона пред сградата. Сега експонатът е останал наполовина. Още едно такова дърво може да се види пред входа на Подземния минен музей в Перник.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble