09:02 | 10 Юли 2020г.

Градинката в кв. „Тева” е обект на вандалски прояви

Добавено: Четвъртък, 31 Юли 2014г | гледана: 522 пъти.

Приятна изненада на най-малките жители на кв.”Тева”, пък и на по-възрастните, направи община Перник тази година за 1 юни- детска площадка с монтирани на нея съоръжения и уютно място за отдих на по-възрастните. За да придобие още по-приветлив вид мястото за отмора, бяха поставени красиви тротоарни плочки, унипаваж и ударопоглъщаща настилка. Монтираха се пейки, кошчета, кашпи за цветя, засадени бяха широколистни и иглолистни дървета, храсти и цветя. И за да не увехне тази растителност и затревените площи, по европейски образец беше изградена поливна система и поставена красива декоративна чешма. За изграждането на това приятно и уютно място за отдих, община Перник инвестира над 45 000 лева.


За съжаление, то не беше пожалено от вандалите, оплакват се от Община Перник. Още след официалното откриване на тази красива придобивка за квартала, започнаха посегателствата. Първо бяха откраднати елементи на поливната система: спирателни кранове и разпръсквачи, поради което тя вече не може да функционира. Счупена бе една пейка. Два пъти беше счупена и след това подменяна декоративната чешма в градинката. Започнаха да изчезват засадените цветя, липсват 3 иглолистни дръвчета, 1 кашпа за цветя.


Стопанин на тази градинка е община Перник. Но напълно резонно възниква въпроса - що за хора трябва да сме щом ни бърка в очите красивото и безмилостно го рушим и ограбваме. Едва ли някой ще забогатее с открадването на едно дръвче, декоративно цвете, кранче и т.н. Не е ли по-справедливо с парите, с които се възстановяват посегателствата върху това красиво място за отдих, да се изгради и на друго място подобно, където може би хората ще го оценят и ще го опазват.  

Коментари
Автор: CaseyEmpaw
wh0cd284036 köpa levitra viagra buy retin a prednisone 20mg by mail order
Добавено: 30.01.2017
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble