21:08 | 05 Юни 2020г.

Освежиха жп гара Перник

Добавено: Вторник, 29 Юли 2014г | гледана: 758 пъти.

Пултовото табло за управление на централната гара в Перник е подменено, пише ZaPernik.com. Сумата, за която е подменено е 76 хиляди лева. След иновацията ЖП служителите работят по-добре, похвали се началникът на гарата. Заради подмяната се е наложило и помещенията около таблото да бъдат освежени с козметичен ремонт. Всичко това се извършва по проект.


Сменена е и старата дограма на чакалнята, през която всекидневно преминават хиляди пътници. Вече няма и помен от старата метална дограма. Сменени са и шапките пред помещенията за управление на влаковото движение. От гарата се надяват скоро да бъдат ремонтирани и стълбите пред задния вход на чакалнята.


Кафенето в чакалнята на централната гара в Перник отново ще отвори врати. Ентусиазирани бизнесмени са наели кафенето и от началото на месец септември се очаква то да заработи. Дълги години кафенето беше затворено заради отлива на клиенти.


В района около пернишката гара са разположени няколко "капанчета", от които пътниците си купуват минерална вода, кафе, захарни изделия, цигари или закуски. Търговските обекти не разполагат с места за седене. Един от плюсовете на новото кафене ще бъде именно това - масите, на които можеш да седнеш с колеги и приятели и преди път да си побъбрите.


Преди време предприемчив бизнесмен се опита да направи дюнерджийница на гарата, но тя не просперира и затвори кепенци. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble